Verantwoord afvallen met écht resultaat

U wilt afvallen? Maar wel op een verantwoorde manier en met een echt resultaat? Dat kan met Saxenda!

Onder begleiding van een arts helpen wij u uw streefgewicht bereiken. Saxenda is een geneesmiddel voor gewichtsbeheersing en wordt ingezet bij overgewicht. Het is goedgekeurd voor volwassenen en (zwaarlijvige) kinderen vanaf 12 jaar.

Wat is Saxenda

Saxenda is een erkend geneesmiddel en moet door een arts worden voorgeschreven. Het bevat de werkzame stof liraglutide, wat vergelijkbaar is met het lichaamseigen hormoon GLP-1, dat na een maaltijd vrijgegeven wordt uit de darmen.

Doordat Saxenda op de receptoren die uw eetlust regelen inwerkt, zorgt het ervoor dat u zich sneller voldaan en minder hongerig voelt. Saxenda wordt door uzelf toegediend, middels de Saxenda pen.

 

“Saxenda neemt cravings weg.”

 

Dankzij Saxenda kunt u gewicht (vet) verliezen, zonder medische ingrepen zoals een maagverkleining of liposuctie te ondergaan. U hoeft geen extreme diëten te volgen of extreem te sporten. Wél moet u naar uw lichaam luisteren. Als u een vol gevoel heeft, stop dan met eten, zodat u niet misselijk wordt.

Bij de Aureus Kliniek zijn we voorstander van “gezond mensenverstand”. Afvallen met Saxenda wérkt, maar we helpen u ook graag om een gezond leefpatroon te ontwikkelen, zodat u beter in uw vel zit en uw streefgewicht eenvoudig kunt behouden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Saxenda? Wilt u weten of dit middel voor u geschikt is en of uw verzekering de behandeling dekt? Neem contact met ons op of maak gelijk een afspraak!

Hoe werkt Saxenda

Saxenda is als geneesmiddel officieel goedgekeurd en veilig bevonden. Het is ontwikkeld door Novo Nordisk, een bedrijf dat al bijna 100 jaar werkt aan het beantwoorden van medische hulpvragen. Het levert – vandaag de dag – geneesmiddelen voor miljoenen mensen, die leven met diabetes, obesitas, en zeldzame bloed- en endocriene aandoeningen.

Saxenda is uitvoerig getest en heeft zijn werking te danken aan de stof liraglitude, dat lijkt op het natuurlijke hormoon GLP-1.

Iedereen maakt van nature dit GLP-1 hormoon aan. Het zorgt voor een gezonde, gematigde eetlust. Wanneer u echter overgewicht hebt, of volgens een ongezond of onregelmatig eetpatroon eet, raakt uw lichaam uit balans. Dan krijgt trek in eten de overhand en eet u meer dan goed voor u is of nodig is. Saxenda biedt in dat geval uitkomst.

 

“Saxenda geeft écht resultaat.”

Een Saxenda-kuur bij de Aureus Kliniek omvat het volgende:

 • Intakegesprek, waarin we o.a. uw doelen en verwachtingen bespreken, een behandelingsprofiel opstellen en eventuele vragen beantwoorden.
 • U krijgt een (digitaal) recept mee voor Saxenda, welke u zelf bij uw apotheek kunt afgeven.
 • Tijdens een periode van ongeveer 8 weken vinden er twee meetmomenten plaats. Bij een meetmoment leggen we de voortgang vast, bespreken we uw ervaringen en meten we uw resultaten.
 • Om uw vooruitgang visueel vast te leggen maken we tijdens de kuur voor- en na foto’s. Dit uiteraard onder waarborg van uw privacy.
 • Bij het afrondingsgesprek kijken we of uw doelen behaald zijn en of een eventuele vervolgbehandeling wenselijk is.

Prijs: € 135,00 (excl. medicatie)

Voor en na de behandeling met Saxenda

Voor en na de behandeling met Saxenda

Snel resultaat

Saxenda helpt u verantwoord afvallen en de balans in uw lichaam te herstellen. Een gezonde leefstijl zal echter bijdragen aan het nog sneller behalen van uw streefgewicht. Regelmatig bewegen helpt bovendien uw gewicht onder controle te houden en kan helpen gezondheidsproblemen voorkomen. Maar dat wist u al…

Toch kan het moeilijk zijn om een actievere leefstijl in het dagelijks leven in te passen. Onderstaand vindt een aantal suggesties die u daarbij kunnen helpen. Want vergis u niet, ook meerdere kleine stapjes leiden tot een gewenst resultaat!

 • Ga wandelen. Gewoon even naar buiten. Begin met 5 tot 10 minuten en bouw dit op naar 30 minuten.
 • Vaker traplopen. Gebruik de trap en laat de lift voor wat het is. Zijn het (te) veel etages? Stap dan pas halverwege in de lift.
 • Met de bus of tram reizen? U kunt één of twee haltes eerder uitstappen en de rest lopen.
 • Met de auto onderweg? Parkeren een eindje verderop en loop de rest.
 • Probeer of Yoga iets voor u is. Ideaal voor elke leeftijd. En u doet gelijk wat voor uw bewegelijkheid.
 • Baantjes trekken? Zwemmen ontziet uw gewrichten en is goed voor het hele lichaam.
 • Lekker tuinieren of klussen. Tuinieren doet zowel lichaam als geest goed. Geen tuin? Zet een muziekje op en stort u op het huishouden of het klussen.
 • Met de fiets. Kleine afstanden overbruggen? Pak dan de fiets en laat uw auto staan.

 

“Gewoon doen.”

 

Wilt u ook graag afvallen, met een snel en écht resultaat? Zonder hongergevoel en zonder onrust in uw hoofd?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak gelijk een afspraak!