Acne

Er bestaan verschillende vormen van acne. Het meest komt acne vulgaris voor. Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar lijdt 85% van de mensen hieraan. Bij 12% van de vrouwen en 3% van de mannen blijft de aandoening bestaan tot in hun 40ste levensjaar. De ernstige vorm van acne, acne conglobata, komt vooral bij mannen voor. Bij de Aureus Kliniek bekijkt de arts zorgvuldig de huidconditie, waarna een behandelplan wordt opgesteld.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Couperose

Een toename van kleine bloedvaatjes in het gelaat wordt couperose genoemd. Hoewel couperose totaal ongevaarlijk is, worden de bloedvaatjes of spinadertjes vaak als storend ervaren. Couperose verdwijnt niet vanzelf, maar kan behandeld worden
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Hyperhidrose

Hyperhidrose betekent overmatig transpireren. Transpireren is een van de belangrijkste manieren waarop het lichaam afkoelt. Mensen met hyperhidrose produceren echter zweet in veel grotere hoeveelheden dan nodig om hun temperatuur te regelen. Ongeveer 0,5% van de bevolking, ofwel 1 op 100 personen, lijdt aan een vorm van hyperhidrosis. Het begint meestal in de tiener- of twintiger Jaren.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Hyperpigmentatie

We spreken van hyperpigmentatie als er teveel pigment in de huid aanwezig is, een ophoping van pigment in delen van de huid. De huid kleurt door pigment bruin, hyperpigmentatie ziet er dan ook uit als een donkerder gekleurd stuk huid, of een verzameling van vlekken. Hyperpigmentatie kan cosmetisch storend gevonden worden, maar kan behandeld worden.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Masseter Hypertrofie

De grote kauwspier die voor het oor is gelegen en vanaf de jukbeenderen naar de onderrand van de kaakhoek loopt, wordt ook wel de musculus masseter genoemd. Deze spier kan verdikt zijn (masseter hypertrofie) en een zwelling of bolling ter hoogte van de kaakhoek veroorzaken.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Migraine

Migraine is een aandoening die in aanvallen voorkomt. In principe kan iedereen ooit in zijn leven wel eens één of twee migraineaanvallen krijgen. Maar liefst 33% van de vrouwen en 13% van de mannen heeft ooit een migraineaanval gehad. We noemen iemand een migrainepatiënt wanneer hij regelmatig aanvallen heeft of heeft gehad.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Overbeharing

De termen hirsutisme en hypertrichose (vertaling: overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht. Er zijn verschillende manieren om de (over)beharing te bestrijden.
lees verder
AFSPRAAK MAKEN

Rosacea

Rosacea is een chronische inflammatoire aandoening van het gezicht, die gepaard gaat met papels (rode bultjes) en pustels (puistjes), roodheid en kleine vaatjes (teleangiëctastieën). Om een optimaal resultaat te creëren wordt in de Aureus Kliniek eerst een compleet behandelplan opgesteld naar aanleiding van een (huid-)analyse tijdens een gratis consult.

lees verder
AFSPRAAK MAKEN