Acne

Er bestaan verschillende vormen van acne. Het meest komt acne vulgaris voor. Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar lijdt 85% van de mensen hieraan. Bij 12% van de vrouwen en 3% van de mannen blijft de aandoening bestaan tot in hun 40ste levensjaren. De ernstige vorm van acne, acne conglobata, komt vooral bij mannen voor.
lees verder

Rosacea

Rosacea is een chronische inflammatoire aandoening van het gezicht, die gepaard gaat met papels (rode bultjes) en pustels (puistjes), roodheid en kleine vaatjes (teleangiëctastieën).

De meeste patiënten zijn vrouwen tussen de 30 en 50 jaar met een lichte huidtype; meer dan de helft heeft oogklachten. De veel gebruikte naam acne rosacea stamt uit de tijd dat men dacht dat rosacea een variant was van acne, is onjuist.

lees verder

Grauwe huid

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Al vanaf het twintigste levensjaar neemt de talgklierproductie af en wordt de huid wat droger. Vanaf het dertigste levensjaar verloopt ook de celvernieuwing steeds trager.
lees verder

Grove huidstructuur

Heel veel mensen hebben last van grove poriën of een grove huidstructuur. Iedereen heeft poriën. De poriën in de huid zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Ze dienen om talg en zweet af te voeren. Naarmate men ouder wordt, worden ze groter en krijgen de poriën een meer ovale vorm. Dat komt doordat de ouder wordende huid steeds minder collageen aanmaakt. Collageen houdt ook de wanden van je poriën stevig. Dus bij vermindering van het collageen, verslappen die wanden waardoor de poriën gaan uitzakken. Dat poriën groter worden, is dus onvermijdelijk. Grove poriën, die vaak worden geassocieerd met een vette huid, kunnen de huid in meer of mindere mate een ruw, grof en pokdalig aanzien geven. Deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kunt u het wel als vervelend ervaren.
lees verder

Hyperpigmentatie

We spreken van hyperpigmentatie als er teveel pigment in de huid aanwezig is, een ophoping van pigment in delen van de huid. De huid kleurt door pigment bruin, hyperpigmentatie ziet er dan ook uit als een donkerder gekleurd stuk huid, of een verzameling van vlekken. Hyperpigmentatie is een symptoom van een aantal huidaandoeningen, ook kan het ontstaat als gevolg van huidveroudering. Hyperpigmentatie kan cosmetisch storend gevonden worden. De pigmentvlekken zijn vaak donker van kleur en vallen daardoor op, zeker als het in uw gezicht is
lees verder