Verbetering gezichtscontour met fillers

De eerste tekenen van huidverandering treden op tussen het 20ste en 30ste levensjaar. De huid wordt iets droger en minder elastisch. Het collageengehalte neemt af, evenals de elastine, doordat de celdeling vertraagt.

De grootste verandering vindt echter onder de huid plaats. Langzaam maar zeker krimpen onze botten en geleidelijk aan merken we dat ook het botweefsel van kaak, kin en jukbeen zich langzaam terugtrekt.

De contour van het gezicht verandert hierdoor. De botafname begint bij vrouwen al tussen 25 en 40 jaar. Bij mannen begint verlies van botmassa vanaf 45 jaar.

Afspraak maken

Een jong gezicht ziet er symmetrisch uit. Schematisch kan men in het gezicht een ‘V’ vorm zien. Door de beschreven verouderingsprocessen verplaatsen de huid en onderliggende vetstructuren zich. In het begin zien we dunne huidlijntjes, met de tijd ontstaan er diepere lijnen en lijkt de huid overvloedig te worden.

De eerste duidelijke tekenen zijn zichtbaar in het ‘middengezicht’. De wangen verzakken langzaam en aan de kaaklijn ontstaan onregelmatigheden, soms met vetplooitjes (hamsterwangetjes). Hierdoor draait het V-Effect om, de kaak wordt breder.

Men spreekt wel van de ‘triangle of youth’ ten opzichte van de ‘pyramid of age’.

Fillers

De plekken waar het gezicht volume heeft verloren, kunnen worden opgevuld met veilige, tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuur. De cosmetisch arts brengt daarmee de contouren van uw gezicht weer terug, waardoor u een jongere uitstraling terugkrijgt.

De resultaten van een filler behandeling zijn langdurig, maar niet permanent, omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. De behandeling moet daarom na een bepaalde tijd worden herhaald, maar over het algemeen blijft het resultaat – afhankelijk van de locatie waar de filler is geplaatst – tot wel 18 maanden zichtbaar.

 

Fillerbehandeling

In de Aureus Kliniek wordt gewerkt met fillers op basis van een hyaluronzuur dat sterk lijkt op het lichaamseigen hyaluronzuur. Deze filler bestaat uit een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd om de vorm en structuur van de gezichtshuid te verbeteren. In de Aureus Kliniek wordt gewerkt met het bekende en gerenommeerde merk Restylane van Galderma.

Filler injecties kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken, zoals de lachrimpels, marionettelijnen en voorhoofdsrimpels. Ook worden de injecties toegepast om het volume te vergroten of de structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de wangen, kaak of kin.

Bij de Aureus Kliniek staat uw natuurlijke schoonheid voorop. Met zo min mogelijk ingrepen herstellen we uw gezichtscontouren, zodat het karakter van uw gezicht behouden blijft. Bij ons kunnen mannen en vrouwen terecht.

Wilt u weten of een filler behandeling voor u het gewenste resultaat zal brengen? Neem gerust contact met ons op of maak gelijk een afspraak!

Maak een afspraak