Microneedling Dermica Pen

De Dermica Goldpen is het meest professionele systeem op het gebied van microneedling.

De Dermica Goldpen maakt gebruik van minuscule naaldjes die snel op en neer bewegen en kleine micro-kanaaltjes (1000 per seconde) in de huid maken. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren.

De behandeling met de Dermica pen is een veilige, hygiënische en effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Het zorgt bovendien voor een betere opname van actieve werkstoffen, zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. Afhankelijk van de indicatie zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Werking Microneedling Therapie

De disposable en steriele Dermica Goldpen cartridge bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren.

Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groeifactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

Tijdens de behandeling kan de diepte van de penetratie (0,25 – 2,5 mm) en de snelheid van de naaldjes worden aangepast naar individuele behoefte.

De Dermica Goldpen kan overal op het lichaam gebruikt worden; gezicht, hals decolleté, handen, armen, benen, rug.  De pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

 

Dermica Goldpen behandelmogelijkheden:

 • Algehele huidverbetering
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Diverse pigmentatie problemen
 • Grove huidstructuur/ vergrote poriën
 • Hypertrofische en hypotrofische littekens
 • Acne littekens
 • Brandwonden
 • Striae / striemen
 • Dubbele kin
 • Alopecia/ kaalheid

 

Dermica Solutions

Dermica Solutions zijn oplossingen die bestaan uit hoogwaardig actieve bestanddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik met de Dermica Goldpen. In combinatie met de Dermica Goldpen dringen actieve bestanddelen door tot in de diepste lagen van de lederhuid wat de effectiviteit van de behandeling verhoogd, zodat er nog betere en snellere resultaten geboekt kunnen worden.

Onze huidspecialist zal voor u de perfecte mix van hoogwaardige bestanddelen samenstellen die afgestemd is op uw individuele behoefte.

AFSPRAAK MAKEN

De Dermica Goldpen  vs Microneedling Roller behandeling

De Dermica Goldpen is een nieuw en geavanceerd apparaat en biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele Microneedling Rollers:

 • Veel minder pijnlijk dus prettiger te ondergaan
 • Minder roodheid en kortere hersteltijd na elke behandeling
 • Door de instelbare naalddiepte kunnen behandelingen nauwkeuriger en sneller uitgevoerd worden dan met traditionele rollers
 • Tijdens 1 behandeling kan op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden, waardoor de behandeling precies kan worden afgestemd op uw huidproblemen.
 • Efficiënter, door verbeterde opname van werkzame stoffen
 • Ideaal voor kleine gebieden en deelbehandelingen (rimpels/littekens/pigmentatie)

 

Behandelprocedure

Voor de behandeling wordt een mix van hyaluronzuur en een geschikte Dermica Solution op uw huid aangebracht, waarna de Dermica Goldpen met roterende beweging over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen.

De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm-2,5 mm) zal de huidspecialist een verdovende crème adviseren.

 

Na de behandeling

De huid zal er roze/rood uitzien en is huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal het snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven.

Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF en thuis uw huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Onze specialiste zal u hierover adviseren.

 

Behandelfrequentie

Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht is een stapsgewijs proces dat tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk zichtbaar, daarna werkt het proces nog maanden door.

Het aantal te volgen behandelingen hangt af van leeftijd, huidconditie en behandelindicatie. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.

In het algemeen geldt: hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Onze specialiste zal u een passend behandelplan adviseren:

 • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping: gemiddeld 4-6 behandelingen, elke 2-4 weken
 • Acne en vergrote poriën: gemiddeld 4-6 behandelingen, elke 2-4 weken
 • Pigmentatieproblemen: gemiddeld 3-5 behandelingen, elke 2-4 weken
  Littekens – gemiddeld 3-5 behandelingen elke 6-8 weken
  Striae/ striemen – gemiddeld 6 behandelingen elke 6-8 weken
AFSPRAAK MAKEN