Tegengaan Huidveroudering

In de cosmetische geneeskunde speelt de bestrijding van het ouder worden van de huid een grote rol. Een jong uitziende huid op oudere leeftijd is niet veel mensen gegund. Jonge mensen zien er graag goed uit en momenteel hoort daar een bruin tintje bij door middel van de zon (of bruiningsapparatuur). Dat betekend dat zij op oudere leeftijd met meer rimpels te maken krijgen, dit is echter voor Jonge mensen geen reden om het zonnen te laten. Meestal begint men zich daar pas zorgen over te maken na de leeftijd van 35-40 jaar.
neem contact op

Het biologische proces van huidveroudering begint al wanneer we een jaar of 25 zijn en begint vanaf ongeveer ons 40e zichtbaar te worden.
Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen verergeren de achteruitgang van de kwaliteit van de huid. Tot de meest zichtbare verschijnselen van veroudering behoren rimpels, kraaienpootjes en een uitgezakte huid. Bovendien kan de huid, opgebouwd uit miljoenen cellen, steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat daarvan is, naast rimpels, een vale, grauwe en vlekkerige huid.

Een grote boosdoener voor de (versnelde) veroudering van de huid is ultraviolet straling. Zonlicht brengt veel schade toe aan de huid.

 • Ultraviolet licht is een beruchte ‘sloper’ van elastine vezels en bindweefsels. Het licht breekt het elastine in vele kleine stukjes, net zoals een gewoon elastiekje dat na langdurig in de zon te hebben gelegen bros wordt en bij oprekken vrijwel direct breekt. Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft dus versnelde afbraak van elastine in de huid en eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming.
 • Ultraviolet licht kan ook schade toebrengen aan een ander soort eiwit: het DNA. DNA is de drager van het erfelijk materiaal en de codes voor alle processen in de cel. Sommige van deze DNA-beschadigingen leiden tot huidkanker.

Ultraviolet licht speelt ook een rol in het ontstaan van bruine zonnevlekken (lentigo’s), vooral op de handen en het gelaat. Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae) komen ook meer voor op regelmatig aan de zon blootgestelde huid. Ook couperose kan door zonlicht verergerd woreden.

Een andere, zeer belangrijke oorzaak van huidveroudering is roken. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Bovendien verhoogt roken de kans op de ontwikkeling van huidkanker. Aan de hand van diverse wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat roken de huidveroudering enorm versnelt, doordat bij rokers het vitamine C gehalte in het lichaam, dat een belangrijke rol speelt bij het soepel en elastisch houden van de huid, sneller wordt uitgeput (Nicita-Mauro et al., 2008). Ook teveel alcohol is slecht voor je huid, omdat dit de haarvaten in de huid verwijdt, wat huidschade en dus versnelde huidveroudering tot gevolg heeft (Beresford, 1995).

De belangrijkste maatregel om huidveroudering tegen te gaan, is het vermijden van zonlicht. Zonlicht vermijden is niet haalbaar en niet wenslijk, wel haalbaar is de huid bij blootstelling aan zonlicht zo goed mogelijk te beschermen. Omdat roken de veroudering van de huid bevordert, heeft niet roken ook een positief effect op de conditie van de huid.

Om een optimaal resultaat te creëren wordt in de Aureus Kliniek eerst een compleet behandelplan opgesteld naar aanleiding van een (huid-)analyse tijdens een gratis consult. Daarbij gebruikt de kliniek het VECTRA H1 3D Imaging System. De arts bekijkt de huidconditie waarna, aan de hand van de indicatie, een behandelplan wordt opgesteld.

Resurfacing
Onder resurfacing verstaat men het gecontroleerd beschadigen van de huid met als doel om de groei van nieuwe huid met verbeterde kenmerken en eigenschappen te stimuleren (vooral huidverjonging, skin rejuvenation). Hiervoor zijn drie abbaltieve (weefselverwijderende) methoden:

 • chemisch (chemische peeling)
 • mechanisch (dermabrasie)
 • thermisch (laser resurfacing)

In de Aureus Kliniek wordt met chemische peelings gewerkt.

Informatie over een peeling
Chemische peeling (Engels voor vervellen) is een methode om zonbeschadigingen, fijne rimpels of vlekkerige pigmentatie minder zichtbaar te maken. Met deze techniek wordt de huid door chemicaliën – met name allerlei zuren – oppervlakkig verwond en krijgt idealiter na genezing een verjongd aspect. Afhankelijk van het gebruikte middel worden procedures ingedeeld in zeer oppervlakkig (stratum corneum en enkele lagen van het stratum granulosum), oppervlakkig (gehele epidermis), middeldiep (tot in het bovenste deel van de dermis) en diep (tot dieper in de dermis). Bij chemische peelings worden de oppervlakkige lagen van de verouderde huid verwijderd, waardoor vorming van collageen wordt geactiveerd. Bij de yellow peel wordt, in tegenstelling tot de chemische peelings, geen schade aan de huid gebracht maar worden de cellen in de huid vanuit de diepere lagen geactiveerd waardoor vernieuwing van de oppervlakkigere huidlagen plaatsvindt.

Indicatie
Oppervlakkige peeling wordt vooral toegepast bij Jonge vrouwen die hun huid regelmatig willen ‘˜verjongen’. Het maakt fijne rimpels, geringe pigmentvlekken en zonbeschadiging minder zichtbaar.

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na deze peeling.

Wat doet retinyl palmitaat
Retinyl Palmitate is al vanaf 1955 de eerste vorm van vitamine A op het gebied van huidverbetering. Retinyl Palmitate is een afgeleide vorm van Retinol (vitamine A) en wordt in de huid omgezet naar retinol, zodra dit door de huid wordt geabsorbeerd wordt het vervolgens omgezet naar een werkzame stof, retinoïnezuur.

Retinyl Palmitate penetreert tot in de cel en reguleert de celvernieuwing. Dit resulteert in een snellere wondgenezing en een stevigere epidermis door de aanmaak van fibroblasten (collageen en elastine vorming). Dit zorgt voor afname van fijne lijntjes, pigmentvlekken en roodheid in het gezicht. Het is ook effectief in het produceren van nieuwe, gezonde huidcellen, die eerder door acne beschadigd zijn. Daarnaast biedt het een natuurlijke bescherming tegen UV straling, vanwege het UV- absorberende vermogen.

Retinylpalmitaat wordt beschouwd als een minder irriterende vorm van retinol, en is geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur. De Yellow peel is ook bedoeld voor de huid met problemen zoals;

1. Onregelmatige pigmentvorming – melasma
2. Rimpelvorming door het verlies van collageen – en elastine vezels in de huid.
3. Verslapping van de huid, dit gebeurt wanneer de huid haar elasticiteit verliest.
4. Versterkte roodheid in het gezicht
5. Acneklachten

Wat doet retinol in de huid
Retinol is een vitamine A en heeft een bijzondere werking in cellen, het wordt in de huid omgezet tot retinoïnezuur en heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. De bovenste huidlaag wordt hierdoor dunner waardoor een gezonde, jonge huid zichtbaar wordt. Maar Retinol doet meer, het stimuleert de productie van collageen en voorkomt tegelijkertijd de afbraak van deze bouwstof van de huid. De Yellowpeel bevat een pure vorm van vitamine A. Bewezen is dat Retinol pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, de huidtextuur, de teint en kleur van de huid en de hydratatieniveaus van de huid verbeteren. Het eindresultaat is een dikker, jonger uitziende huid.

Het aanbrengen van retinol op de huid geeft algehele huidverbetering. Dat is algemeen bekend en meerdere malen bewezen in wetenschappelijk onderbouwde klinische studies (Fernandes, D., Eiselen, E. Vitamin A skin science, 2015).

Mogelijke complicaties van peelings
De meest voorkomende complicatie is hypopigmentatie (ontkleuring), gevolgd door hyperpigmentatie onder invloed van zonlicht.

Mesotherapie om huidveroudering tegen te gaan
Mesotherapie wordt met veel succes toegepast in de strijd tegen huidveroudering. Het verbetert het huidbeeld en helpt rimpels vervagen. Door middel van prikjes in de huid wordt een combinatie van lichaamseigen stoffen, zoals hyaluronzuur, en een mix van vitaminen, mineralen, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen worden ingebracht.

Met het ouder worden verliest de huid collageen en elastine en daarmee elasticiteit en vitaliteit. Bij het oppervlakkig injecteren wordt er eencocktail van vitamine- en mineralencomplex gebruikt dat de werking van fibroblasten stimuleert. Fibroblasten zorgen ervoor dat de huid collageen aanmaakt en de elasticiteit verbetert. Het aanwezige hyaluronzuur herstelt de vochtbalans in de huid.

Het aantal behandelingen
Voor het tegengaan van huidveroudering of in combinatie met een gezichtsbehandeling, dan kan één behandeling in de zes maanden genoeg zijn. Heeft u een reeds verouderde huid met rimpels en/of volumeverlies, dan wordt een kuur van zes tot acht behandelingen geadviseerd. Na een kuur wordt één behandeling in de vier tot zes maanden geadviseerd om het resultaat vast te houden.

Na een behandeling met Mesotherapie is het behandelde gebied een beetje rood. De huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. Mogelijk kunnen er kort na de behandeling lichte blauwe plekjes ontstaan, die echter snel verdwijnen en veelal volstrekt pijnloos zijn.

Resultaat van mesotherapie:

 • Uw huid wordt strakker, stralender en oppervlakkige rimpels vervagen.
 • Huidverbetering (80% verbetering van de huid poriën);
 • Fijne rimpels vervagen;
 • Verbetering van de hydratering en structuur van de huid (huidversteviging);
 • Verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid.

Cosmeceuticals
Hoewel een crème het verloren volume van de botstructuur en het onderhuidse vetweefsel nooit kan opvullen, hebben sommige huidverzorgingsproducten wel degelijk een verjongend effect op de huid. Zo vult een crème met hyaluronzuur (dat duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden) de huid als het ware op met een overdosis aan vocht. En van het ingrediënt retinol is bewezen dat het rimpeltjes vervaagt. Weer andere werkstoffen verstevigen en ‘liften’ de huid subtiel.

Antioxidanten, zoals vitamine C en E, beschermen het lichaam (en de huid) tegen schadelijke vrije radicalen.

In de Aureus Kliniek wordt gewerkt met individuele protocollen die de huid helpt zichzelf te verbeteren

De protocollen worden samengesteld voor verschillende typen huidaandoeningen voor huidverbetering en huidverjonging. Ieder protocol bestaat uit combinaties van cosmetische en farmaceutische producten, cosmeceuticals genaamd. Cosmeceuticals zijn cosmetische producten met biologisch actieve ingrediënten met medische ofwel geneesmiddel-achtige voordelen.

Uit dermatologische onderzoek blijkt dat de bioactieve ingrediënten gebruikt in cosmeceuticals voordelen bieden ten opzichte van de traditionele (-vochtinbrengende) crèmes welke vrij verkocht worden (bijv. Chen et al., 2005; Zettersten, Ghadially, Feingold, Crumrine, & Elias, 1997).

Deze producten werken anders dan de reguliere cosmetica en zijn de enige huidproducten die op het gebied van huidverjonging en huidverbetering een werkelijke, duurzame werking hebben. De hoge concentraties actieve ingrediënten (waaronder retinol) en speciale aflevertechnieken zorgen ervoor dat het product diep in de huid doordringt zodat het tot in de diepste huidlagen zijn werk kan doen. Daarna zetten ze de huid zelf aan het werk. Andere cosmeticamerken die gebruik maken van moisturizers (crèmes) werken slechts zeer oppervlakkig en maken de huid juist “lui” in plaats van de huid te stimuleren zelf aan het werk te gaan en de balans te herstellen.

De behandelingen zijn vooral ook gericht op het corrigeren van het chronisch tekort aan vitaminen en antioxidanten. Vaak is de afbraak van de vitaminen in de huid groter dan de toevoer waardoor huidproblemen of voortijdige veroudering ontstaan. Met de protocollen van de Aureus Kliniek wordt een gezonde huid bereikt door de oorzaken van de huidcondities of huidproblemen aan te pakken en niet slechts de symptomen. Dagelijks worden onder invloed van externe factoren de vitaminen in de huid afgebroken. De diverse cosmeceuticals en behandelingen vullen dagelijks dit tekort aan vitaminen en antioxidanten aan waardoor de cel- en huidfuncties genormaliseerd worden.

De producten waarmee in de Aureus Kliniek gewerkt worden zijn van SkinCeutical en van Environ. Beide lijnen hebben een wetenschappelijk bewezen therapeutische werking, die gericht is op het creëren en onderhouden van een gezonde huid.

De protocollen in de Aureus Kliniek zijn effectief voor de behandeling van:

 • (diepe) rimpels en fijne lijntjes,
 • acné en acnélittekens,
 • pigmentvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken/ actinische keratosen,
 • huidverslapping,
 • ontstekingen en
 • huidziekten waaronder rosacea.

De resultaten in de Aureus Kliniek zijn met name zo goed wegens de combinatie van diverse cosmeceuticals in de individueel opgestelde protocollen naast de combinatie met andere behandelingen, zoals bijvoorbeeld mesotherapie en medische peelings.

Prijzen chemische peelings

 • SkinCeuticals peel tegen pigmentvlekken en fijne lijntjes : €65
 • Environ cool peel system met volledige reiniging: € 85

Huidverbeterende gezichtsbehandelingen

 • Skinceuticals Facial met vitamine B5 : €65
 • Skinceuticals Facial met vitamine C:   €65
 • Skinceuticals Facial met vitamine C + B5 : €75
 • Environ cool peel system (glycolzuur) met volledige reiniging: €85
 • Environ Deep Cleansing (35 min) : €45
 • Environ Deep Cleansing (60 min):  €75
 • Environ Sensitive :€75
 • LED therapie + gel masker + vitamine en mineralen serum: €90
 • LED therapie + gelmasker + vitamine en mineralen serum in aansluiting op een gezichtsbehandeling: €65
 • LED therapie: € 65
 • LED therapie in aansluiting op een gezichtsbehandeling: €35
 • Microneedling gezicht: €135
 • Microneedling gezicht, hals en decollete: €175

Mesotherapie

 • Mesotherapie gelaat of decolleté : € 195
 • Mesotherapie gelaat of decolleté incl vitamine C: € 225
 • Mesotherapie gelaat en decolleté: € 350
 • Mesotherapie gelaat en decolleté incl vitamine C: € 370

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
De genoemde behandelingen vallen niet onder de verzekerde aanspraak

Wat is het?

Het biologische proces van huidveroudering begint al wanneer we een jaar of 25 zijn en begint vanaf ongeveer ons 40e zichtbaar te worden.
Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen verergeren de achteruitgang van de kwaliteit van de huid. Tot de meest zichtbare verschijnselen van veroudering behoren rimpels, kraaienpootjes en een uitgezakte huid. Bovendien kan de huid, opgebouwd uit miljoenen cellen, steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat daarvan is, naast rimpels, een vale, grauwe en vlekkerige huid.

Hoe komt het?

Een grote boosdoener voor de (versnelde) veroudering van de huid is ultraviolet straling. Zonlicht brengt veel schade toe aan de huid.

 • Ultraviolet licht is een beruchte ‘sloper’ van elastine vezels en bindweefsels. Het licht breekt het elastine in vele kleine stukjes, net zoals een gewoon elastiekje dat na langdurig in de zon te hebben gelegen bros wordt en bij oprekken vrijwel direct breekt. Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft dus versnelde afbraak van elastine in de huid en eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming.
 • Ultraviolet licht kan ook schade toebrengen aan een ander soort eiwit: het DNA. DNA is de drager van het erfelijk materiaal en de codes voor alle processen in de cel. Sommige van deze DNA-beschadigingen leiden tot huidkanker.

Ultraviolet licht speelt ook een rol in het ontstaan van bruine zonnevlekken (lentigo’s), vooral op de handen en het gelaat. Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae) komen ook meer voor op regelmatig aan de zon blootgestelde huid. Ook couperose kan door zonlicht verergerd woreden.

Een andere, zeer belangrijke oorzaak van huidveroudering is roken. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Bovendien verhoogt roken de kans op de ontwikkeling van huidkanker. Aan de hand van diverse wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat roken de huidveroudering enorm versnelt, doordat bij rokers het vitamine C gehalte in het lichaam, dat een belangrijke rol speelt bij het soepel en elastisch houden van de huid, sneller wordt uitgeput (Nicita-Mauro et al., 2008). Ook teveel alcohol is slecht voor je huid, omdat dit de haarvaten in de huid verwijdt, wat huidschade en dus versnelde huidveroudering tot gevolg heeft (Beresford, 1995).

Behandelingen

De belangrijkste maatregel om huidveroudering tegen te gaan, is het vermijden van zonlicht. Zonlicht vermijden is niet haalbaar en niet wenslijk, wel haalbaar is de huid bij blootstelling aan zonlicht zo goed mogelijk te beschermen. Omdat roken de veroudering van de huid bevordert, heeft niet roken ook een positief effect op de conditie van de huid.

Om een optimaal resultaat te creëren wordt in de Aureus Kliniek eerst een compleet behandelplan opgesteld naar aanleiding van een (huid-)analyse tijdens een gratis consult. Daarbij gebruikt de kliniek het VECTRA H1 3D Imaging System. De arts bekijkt de huidconditie waarna, aan de hand van de indicatie, een behandelplan wordt opgesteld.

Resurfacing
Onder resurfacing verstaat men het gecontroleerd beschadigen van de huid met als doel om de groei van nieuwe huid met verbeterde kenmerken en eigenschappen te stimuleren (vooral huidverjonging, skin rejuvenation). Hiervoor zijn drie abbaltieve (weefselverwijderende) methoden:

 • chemisch (chemische peeling)
 • mechanisch (dermabrasie)
 • thermisch (laser resurfacing)

In de Aureus Kliniek wordt met chemische peelings gewerkt.

Informatie over een peeling
Chemische peeling (Engels voor vervellen) is een methode om zonbeschadigingen, fijne rimpels of vlekkerige pigmentatie minder zichtbaar te maken. Met deze techniek wordt de huid door chemicaliën – met name allerlei zuren – oppervlakkig verwond en krijgt idealiter na genezing een verjongd aspect. Afhankelijk van het gebruikte middel worden procedures ingedeeld in zeer oppervlakkig (stratum corneum en enkele lagen van het stratum granulosum), oppervlakkig (gehele epidermis), middeldiep (tot in het bovenste deel van de dermis) en diep (tot dieper in de dermis). Bij chemische peelings worden de oppervlakkige lagen van de verouderde huid verwijderd, waardoor vorming van collageen wordt geactiveerd. Bij de yellow peel wordt, in tegenstelling tot de chemische peelings, geen schade aan de huid gebracht maar worden de cellen in de huid vanuit de diepere lagen geactiveerd waardoor vernieuwing van de oppervlakkigere huidlagen plaatsvindt.

Indicatie
Oppervlakkige peeling wordt vooral toegepast bij Jonge vrouwen die hun huid regelmatig willen ‘˜verjongen’. Het maakt fijne rimpels, geringe pigmentvlekken en zonbeschadiging minder zichtbaar.

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na deze peeling.

Wat doet retinyl palmitaat
Retinyl Palmitate is al vanaf 1955 de eerste vorm van vitamine A op het gebied van huidverbetering. Retinyl Palmitate is een afgeleide vorm van Retinol (vitamine A) en wordt in de huid omgezet naar retinol, zodra dit door de huid wordt geabsorbeerd wordt het vervolgens omgezet naar een werkzame stof, retinoïnezuur.

Retinyl Palmitate penetreert tot in de cel en reguleert de celvernieuwing. Dit resulteert in een snellere wondgenezing en een stevigere epidermis door de aanmaak van fibroblasten (collageen en elastine vorming). Dit zorgt voor afname van fijne lijntjes, pigmentvlekken en roodheid in het gezicht. Het is ook effectief in het produceren van nieuwe, gezonde huidcellen, die eerder door acne beschadigd zijn. Daarnaast biedt het een natuurlijke bescherming tegen UV straling, vanwege het UV- absorberende vermogen.

Retinylpalmitaat wordt beschouwd als een minder irriterende vorm van retinol, en is geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur. De Yellow peel is ook bedoeld voor de huid met problemen zoals;

1. Onregelmatige pigmentvorming – melasma
2. Rimpelvorming door het verlies van collageen – en elastine vezels in de huid.
3. Verslapping van de huid, dit gebeurt wanneer de huid haar elasticiteit verliest.
4. Versterkte roodheid in het gezicht
5. Acneklachten

Wat doet retinol in de huid
Retinol is een vitamine A en heeft een bijzondere werking in cellen, het wordt in de huid omgezet tot retinoïnezuur en heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. De bovenste huidlaag wordt hierdoor dunner waardoor een gezonde, jonge huid zichtbaar wordt. Maar Retinol doet meer, het stimuleert de productie van collageen en voorkomt tegelijkertijd de afbraak van deze bouwstof van de huid. De Yellowpeel bevat een pure vorm van vitamine A. Bewezen is dat Retinol pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, de huidtextuur, de teint en kleur van de huid en de hydratatieniveaus van de huid verbeteren. Het eindresultaat is een dikker, jonger uitziende huid.

Het aanbrengen van retinol op de huid geeft algehele huidverbetering. Dat is algemeen bekend en meerdere malen bewezen in wetenschappelijk onderbouwde klinische studies (Fernandes, D., Eiselen, E. Vitamin A skin science, 2015).

Mogelijke complicaties van peelings
De meest voorkomende complicatie is hypopigmentatie (ontkleuring), gevolgd door hyperpigmentatie onder invloed van zonlicht.

Mesotherapie om huidveroudering tegen te gaan
Mesotherapie wordt met veel succes toegepast in de strijd tegen huidveroudering. Het verbetert het huidbeeld en helpt rimpels vervagen. Door middel van prikjes in de huid wordt een combinatie van lichaamseigen stoffen, zoals hyaluronzuur, en een mix van vitaminen, mineralen, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen worden ingebracht.

Met het ouder worden verliest de huid collageen en elastine en daarmee elasticiteit en vitaliteit. Bij het oppervlakkig injecteren wordt er eencocktail van vitamine- en mineralencomplex gebruikt dat de werking van fibroblasten stimuleert. Fibroblasten zorgen ervoor dat de huid collageen aanmaakt en de elasticiteit verbetert. Het aanwezige hyaluronzuur herstelt de vochtbalans in de huid.

Het aantal behandelingen
Voor het tegengaan van huidveroudering of in combinatie met een gezichtsbehandeling, dan kan één behandeling in de zes maanden genoeg zijn. Heeft u een reeds verouderde huid met rimpels en/of volumeverlies, dan wordt een kuur van zes tot acht behandelingen geadviseerd. Na een kuur wordt één behandeling in de vier tot zes maanden geadviseerd om het resultaat vast te houden.

Na een behandeling met Mesotherapie is het behandelde gebied een beetje rood. De huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. Mogelijk kunnen er kort na de behandeling lichte blauwe plekjes ontstaan, die echter snel verdwijnen en veelal volstrekt pijnloos zijn.

Resultaat van mesotherapie:

 • Uw huid wordt strakker, stralender en oppervlakkige rimpels vervagen.
 • Huidverbetering (80% verbetering van de huid poriën);
 • Fijne rimpels vervagen;
 • Verbetering van de hydratering en structuur van de huid (huidversteviging);
 • Verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid.

Cosmeceuticals
Hoewel een crème het verloren volume van de botstructuur en het onderhuidse vetweefsel nooit kan opvullen, hebben sommige huidverzorgingsproducten wel degelijk een verjongend effect op de huid. Zo vult een crème met hyaluronzuur (dat duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden) de huid als het ware op met een overdosis aan vocht. En van het ingrediënt retinol is bewezen dat het rimpeltjes vervaagt. Weer andere werkstoffen verstevigen en ‘liften’ de huid subtiel.

Antioxidanten, zoals vitamine C en E, beschermen het lichaam (en de huid) tegen schadelijke vrije radicalen.

In de Aureus Kliniek wordt gewerkt met individuele protocollen die de huid helpt zichzelf te verbeteren

De protocollen worden samengesteld voor verschillende typen huidaandoeningen voor huidverbetering en huidverjonging. Ieder protocol bestaat uit combinaties van cosmetische en farmaceutische producten, cosmeceuticals genaamd. Cosmeceuticals zijn cosmetische producten met biologisch actieve ingrediënten met medische ofwel geneesmiddel-achtige voordelen.

Uit dermatologische onderzoek blijkt dat de bioactieve ingrediënten gebruikt in cosmeceuticals voordelen bieden ten opzichte van de traditionele (-vochtinbrengende) crèmes welke vrij verkocht worden (bijv. Chen et al., 2005; Zettersten, Ghadially, Feingold, Crumrine, & Elias, 1997).

Deze producten werken anders dan de reguliere cosmetica en zijn de enige huidproducten die op het gebied van huidverjonging en huidverbetering een werkelijke, duurzame werking hebben. De hoge concentraties actieve ingrediënten (waaronder retinol) en speciale aflevertechnieken zorgen ervoor dat het product diep in de huid doordringt zodat het tot in de diepste huidlagen zijn werk kan doen. Daarna zetten ze de huid zelf aan het werk. Andere cosmeticamerken die gebruik maken van moisturizers (crèmes) werken slechts zeer oppervlakkig en maken de huid juist “lui” in plaats van de huid te stimuleren zelf aan het werk te gaan en de balans te herstellen.

De behandelingen zijn vooral ook gericht op het corrigeren van het chronisch tekort aan vitaminen en antioxidanten. Vaak is de afbraak van de vitaminen in de huid groter dan de toevoer waardoor huidproblemen of voortijdige veroudering ontstaan. Met de protocollen van de Aureus Kliniek wordt een gezonde huid bereikt door de oorzaken van de huidcondities of huidproblemen aan te pakken en niet slechts de symptomen. Dagelijks worden onder invloed van externe factoren de vitaminen in de huid afgebroken. De diverse cosmeceuticals en behandelingen vullen dagelijks dit tekort aan vitaminen en antioxidanten aan waardoor de cel- en huidfuncties genormaliseerd worden.

De producten waarmee in de Aureus Kliniek gewerkt worden zijn van SkinCeutical en van Environ. Beide lijnen hebben een wetenschappelijk bewezen therapeutische werking, die gericht is op het creëren en onderhouden van een gezonde huid.

De protocollen in de Aureus Kliniek zijn effectief voor de behandeling van:

 • (diepe) rimpels en fijne lijntjes,
 • acné en acnélittekens,
 • pigmentvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken/ actinische keratosen,
 • huidverslapping,
 • ontstekingen en
 • huidziekten waaronder rosacea.

De resultaten in de Aureus Kliniek zijn met name zo goed wegens de combinatie van diverse cosmeceuticals in de individueel opgestelde protocollen naast de combinatie met andere behandelingen, zoals bijvoorbeeld mesotherapie en medische peelings.

Voor- na-foto's
Prijs

Prijzen chemische peelings

 • SkinCeuticals peel tegen pigmentvlekken en fijne lijntjes : €65
 • Environ cool peel system met volledige reiniging: € 85

Huidverbeterende gezichtsbehandelingen

 • Skinceuticals Facial met vitamine B5 : €65
 • Skinceuticals Facial met vitamine C:   €65
 • Skinceuticals Facial met vitamine C + B5 : €75
 • Environ cool peel system (glycolzuur) met volledige reiniging: €85
 • Environ Deep Cleansing (35 min) : €45
 • Environ Deep Cleansing (60 min):  €75
 • Environ Sensitive :€75
 • LED therapie + gel masker + vitamine en mineralen serum: €90
 • LED therapie + gelmasker + vitamine en mineralen serum in aansluiting op een gezichtsbehandeling: €65
 • LED therapie: € 65
 • LED therapie in aansluiting op een gezichtsbehandeling: €35
 • Microneedling gezicht: €135
 • Microneedling gezicht, hals en decollete: €175

Mesotherapie

 • Mesotherapie gelaat of decolleté : € 195
 • Mesotherapie gelaat of decolleté incl vitamine C: € 225
 • Mesotherapie gelaat en decolleté: € 350
 • Mesotherapie gelaat en decolleté incl vitamine C: € 370

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
De genoemde behandelingen vallen niet onder de verzekerde aanspraak