LED Therapie

Wat is LED Therapie?

Light Emitted Diodes (LED) is een vorm van lichttherapie. Grofweg komt het neer op photobiomodulatie, d.w.z. de nabootsing van een normale wondgenezing door middel van lichtenergie . LED wordt gebruikt in een grote variatie therapeutische indicaties.

Het specifieke effect van LED wordt bepaald door de kleur van het licht, zoals blauw, rood, geel of infra-rood. Elke kleur heeft een eigen speciefieke golflengte. De verschillende golflengten van het licht hebben een eigen specifieke werking en penetreren de huid op verschillende dieptes.

De drie stadia binnen een normale wondgenezing

 1. Debriment: opruiming van kapot weefsel door bepaalde cellen (macrofagen, mestcellen, T-cellen en neutrofiele granulocyte)
 2. Regeneratie: opbouw van nieuw weefsel door fibroblasten, myoblasten en endotheelcellen
 3. Herconstructie: het collagen wordt opgebouwd en de huidcellen worden verstevigd

 

LED wordt o.a. op de volgende gebieden toegepast:

 • Wondgenezing zoals brandwonden of postopreatieve condities
 • Littekenweefsel
 • Striae behandeling
 • Rosacea
 • Huidverbetering
 • Behandeling van zonbeschadiging en pigmentatie
 • Acne
 • Lymfe oedeem
 • Huidontstekingen zoals psoriasis en chronische eczeem
 • Vermoeidheidsproblemen
MAAK EEN AFSPRAAK

Wat doet een behandeling met LED Therapie?

Tijdens een behandeling wordt er gebruik gemaakt van ledlampjes die geen warmte afgeven, maar waarvan de energie van een bepaalde kleur op cellen een specifieke werking heeft. Er wordt gebruik gemaakt van het blauwe (415nm), gele (595nm), rode (633nm) en het infrarood (830nm) spectrum.

De verschillende golflengtes van het lichtspectrum laten uiteenlopende effecten zien en penetreren op verschillende dieptes in de huid. Om een indicatie te behandelen moet een bepaalde golflengte ingezet worden.

Lichttherapie is een behandeling die wordt ingezet bij het tegengaan van acne of bijvoorbeeld om de algemene conditie van je huid te verbeteren zoals het verminderen van eczeem, rimpeltjes, oneffenheden of voor huidverjonging. De verschillende kleuren licht (blauw, rood, geel of infrarood) hebben allemaal hun eigen effect op de huid.

 

Dermica Solutions

Dermica Solutions zijn oplossingen die bestaan uit hoogwaardig actieve bestanddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor LED Therapie. In combinatie met LED Therapie dringen actieve bestanddelen door tot in de diepste lagen van de lederhuid wat de effectiviteit van de behandeling verhoogd, zodat er nog betere en snellere resultaten geboekt kunnen worden.

Onze huidspecialist zal voor u de perfecte mix van hoogwaardige bestanddelen samenstellen die afgestemd is op uw individuele behoefte.

 

Behandelprocedure

 1. Direct in aansluiting op een gezichtsbehandeling, 20 minuten met 3 golflengten van het licht.
  Daarna nog 5 sessies om de 3 dagen.
 2. Op zichzelf staande LED therapie, 5 wekelijkse sessies van 50 minuten per behandeling.
  Daarna een herhaling van de 5 sessies om het half jaar.
AFSPRAAK MAKEN