Permanente make-up (PMU)

Permanente make-up of PMU is een techniek waarbij pigmenten in de dermis worden ingebracht om doelgericht optische accenten te zetten, zoals het verfraaien van wenkbrauwen, het zetten van eyeliner of het accentueren van de lippen. PMU wordt echter ook voor reconstructie doeleinden ingezet, zoals het herstellen van de tepelhof (areola) of het vervagen van littekens.

PMU Wenkbrauwen accentueren – VOOR en NA 

Wat is PMU

Bij permanente make-up wordt een medisch handstuk gebruikt waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. PMU lijkt daardoor misschien op tatoeëren, maar dat is het niet. Een tatoeage wordt namelijk dieper, in het onderhuids bindweefsel geplaatst en is daardoor permanent. Permanente make-up wordt minder diep, in de lederhuid geplaatst, waardoor de geplaatste accenten semi-permanent zijn. Afhankelijk van factoren als huidtype of de natuurlijke huidgeneratie, blijft PMU gemiddeld vier jaar zichtbaar.

Ben jij niet tevreden met een eerder geplaatste PMU of heb je last van roodheid of andere verkleuring?
Wij kunnen deze PMU voor jou ook verwijderen!

AFSPRAAK MAKEN

Waarom permanente make-up

Met permanente make-up worden accenten gezet die lijken op – de naam zegt het al – make-up. In principe kan met PMU alles gezet worden wat ook met een potlood gezet kan worden. Denk hierbij aan eyeliner, lipliner of (volledige) lipblush. Ook wenkbrauwen worden gezet met PMU. Enerzijds om bestaande wenkbrauwen te accentueren en te verfraaien, maar ook bij mensen die geen wenkbrauwen (meer) hebben als gevolg van ouderdom of ziekte, zoals alopecia totalis of na chemotherapie. Met permanente make-up kunnen bovendien striae, littekens en de gevolgen van vitiligo worden gecamoufleerd. Na een borstoperatie of -amputatie kan met PMU de tepelhof hersteld of verbeterd worden.

PMU Tepelhofreconstructie – VOOR en NA 

PMU Striae behandelen – VOOR en NA 

Resultaten PMU behandeling

Voorafgaande aan de behandeling met permanente make-up worden uitvoerig de mogelijkheden en de te verwachten resultaten besproken. Ook worden de opties voor nazorg en eventuele nabehandelingen besproken, zodat u een helder beeld heeft van wat u kunt verwachten.

Overigens is direct na de PMU-behandeling de pigmentatie meestal iets donkerder dan gewenst. Dit is normaal! Zo’n vier dagen na de pigmentatie zal de kleur vanzelf lichter worden. Indien nodig, kunnen bij de inbegrepen nabehandeling nog correcties worden aangebracht in vorm en kleur.

PMU Lipblush – VOOR de behandeling

PMU Lipblush – DIRECT ERNA 

PMU Lipblush – EINDRESULTAAT

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van permanente make-up? Ellen doet op donderdagen PMU- en littekenbehandelingen. Neem contact met ons op of maak gelijk een afspraak!